Agenda

The Amsterdam Picture Room presents

Photography Fun Facts

In een reeks online praatjes, van één uur per keer, vertelt Bettiena over verschillende onderwerpen die in meer of mindere mate met fotografie te maken hebben.

Dit zijn de onderwerpen:

18 april. De eerste foto’s – de uitvinders, de pioniers, de toeschouwers.

Wie heeft de fotografie uitgevonden? Een kwakkelend, verveeld Frans jongetje? Een Engelse landheer? Een décorontwerper met een neus voor commercie? Of een Bijbelse slak?

2 mei. Kruisbestuiving – schilderen en fotograferen in de late negentiende eeuw.

Zonder fotografie hadden we nooit abstracte kunst gehad. Zo! Dat is nogal een uitspraak . . . maar is het waar?

16 mei. Foto’s om de wereld beter te maken.

De soldaat in de Spaanse Burgeroorlog. Het Vietnamese meisje. Boodschappentassen op het Tiananmen plein. In onze ziel gekerfd.

30 mei. Waar kijk ik in vredesnaam naar?

Wat is de overeenkomst tussen een jongetje met een speelgoedwapen en een blote meid in de middagzon? De camera liegt niet, toch? Wie dan wel?

De vier lezinkjes worden in het Nederlands gehouden op zondagochtend om 11 uur, en in het Engels ‘s middags om 5 uur, via Zoom. De inhoud van beiden is hetzelfde, kies de taal  of de tijd die jou het beste schikt.

Mocht je er onverhoeds niet bij kunnen zijn, geen nood – na afloop sturen we je een link-met-wachtwoord naar de opnames van het praatje. Vooropgesteld dat je je aangemeld hebt, natuurlijk.

Nadat je betaling ontvangen is krijg je de inloggegevens. De eerste sessie kost, ter introductie, slechts één euro – de drie daarna €6 per keer.

Klik hier om te reserveren. Ieder lezinkje heeft een aparte button. Schrik niet van de twee verschillende talen – kies gewoon wat je het beste uitkomt. Praatjes in het Engels vind je in de linker kolom, de praatjes in het Nederlands staan rechts.

De avond van te voren krijg je een mail met de Zoom-link.

SEE YOU SUNDAYS!